Päivä on tarkoitettu kaikille diakoniatyössä toimiville ja Kirkon ulkomaanavun yhdyshenkilöille ja vapaaehtoisille.
Ilmoittautumisesta, mahdollisesta osallistumismaksusta ja alustajista lisätietoa ohjelman alla.
Ohjelma:
9:30 Yhteiseen pöytään – ehtoollinen
10:15 Tervetuloa!
10:30 Vaikuttamisesta, Elina Leppihalme, Malmin seurakunta ja Juhana Malme, KUA
11:45 Terveiset Keniasta, KUAn Kenian maatoimiston ohjelmajohtaja Alexon Mwasi.
12:00 Lounas – KUA tarjoaa!
KUAn materiaaleja ja esitepöytä
13:00 Ylisukupolvisen osallisuuden ja osattomuuden rakentuminen ihmisten kertomissa juuritarinoissa. Anna-Maria Isola, Turun Yliopisto
14:15 Kahvi ja keksi
14:45 Ohjelmaa kahdessa ryhmässä: (valitse ilmoittautuessa)
- Millaisena näyttäytyy diakoniatyön asiakkaiden ja diakoniatyöntekijöiden Bikva-arviointiaineistojen kertomana? – Seppo Sulkko, diakoniajohtaja, Kirkkopalvelut.
- Syvemmälle Yhteisvastuun ulkomaanesimerkkikohteeseen. Tietoa Kirkon Ulkomaanavun työstä Keniassa – Alexon Mwasi ja Juhana Malme
16:00 Yhteinen päätös
16:15 Kohti kotia tai muita töitä
Paikka: Henrikinkirkko, Peltolantie 2, Turku
Päivää luotsaa eteenpäin hiippakuntasihteeri Anssi Nurmi
Ilmoittautuminen tämän sivun kautta viimeistään 24.1. Muista ilmoittaa ruokavaliot ja iltapäivän ryhmäsi. Tämä päivä myös viimeinen mahdolliselle peruutukselle.
Maksu: Päivä on osallistujille ilmainen(!), mutta mikäli ilmoittauduttuaan ei tule paikalle, peritään ilmoittautuneelta 15 € maksu. Ilmoittautuminen tarvitaan ruokailun ja tilojen järjestämiseksi.
Lämpimästi tervetuloa!
Elina Leppihalme on tehnyt diakoniatyötä lähes 20 vuotta, pääosin Malmin seurakunnassa, jossa viimeiset vuodet diakoniajohtajana. Elina on kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja haluaa vahvistaa diakoniatyön vaikuttamisosaamista.
Seppo Sulkko Millaisena näyttäytyy diakoniatyön asiakkaiden ja diakoniatyöntekijöiden arki laajojen Bikva-arviointiaineistojen kertomana? Seppo on vieraillut jo lähes 20 paikkakunnalla ja haastatellut yli 30 diakonian monimuotoista asiakasryhmää.
Bikva on Tanskasta Suomeen rantautunut asiakaslähtöinen laadun arvioinnin ja työn kehittämisen työkalu. Ulkopuolisten haastattelijoiden toimesta pienissä ryhmissä (6-10 henkilöä) keskustellaan avoimilla kysymyksillä ensin asiakasryhmien sitten työntekijätiimin ja lopuksi organisaation johtoryhmän kanssa. Keskustelujen keskiössä on haastateltavien kokemukset omasta arjesta, paikkakunnan palveluista, seurakunnasta ja diakoniasta.
Anna-Maria Isola on tutkinut koettua köyhyyttä yli 15 vuoden ajan. Viime vuosina hän on tutkinut myös osallisuuden ja osattomuuden kokemusta. Isola johtaa osallisuuden tutkimusryhmää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella ja tutkii ylisukupolvista osallisuutta ja osattomuutta Turun yliopiston sosiaalityön oppiaineessa.
Alexon Mwasi is the Program Manager at FCA Kenya Country Program and holds a Master’s degree in Global Community Development from Southern Adventist University, Tennessee USA. He has experience spanning for over 15 years in the management of projects and programs in Humanitarian development, relief and response operations.
Juhana Malme, seurakuntasuhteiden asiantuntija – tukee ja kouluttaa seurakunnassa toimivia KUA:n yhteyshenkilöitä kansainvälisen diakonian toteuttamisessa